Masuri protectie dupa reinceperea activitatii de insolventa la nivel local

In atentia membrilor UNPIR filiala Constanta

 

Ref.:  necesitatea asigurarii in continuare, chiar si dupa incetarea starii de urgenta, a unei protectii adecvate impotriva imbolnavirii cu coronavirusul SARS- CoV-2

 

 In contextual generat de dinamica evolutiei epidemiologice nationale, dar si internationale, in legatura cu pandemia COVID – 19, interesul public general reclama necesitatea asigurarii in continuare, chiar si dupa incetarea starii de urgenta, a unei protectii adecvate impotriva imbolnavirii cu coronavirusul SARS- CoV-2, dar si crearea conditiilor pentru revenirea, la situatia de normalitate.

 

In acest sens, in data de 8 mai 2020 am comunicat catre Dumneavoastra (prin e-mail si postare pe site-ul filialei Constanta, www.unpirct.ro),  Ordinul Tribunalului Constanta nr. 5 din 8 mai 2020.

 

In subsidiar, referitor la activitatea de insolventa, la nivel local, s-au purtat discutii, cu reprezentanti ai Tribunalului Constanta, pentru crearea unor conditii optime de reluare a activitatii care sa protejeze toate partile implicate in procedura. 

 

In acest sens, recomandarea instantei, pentru practicienii in insolventa a fost aceea de a continua si in perioada ulterioara datei de 15 mai 2020:

*comunicarea inscrisurilor referitoare la gestionarea dosarelor de insolventa catre instanta de judecata prin intermediul mijloacelor electronice (e-mail, fax) sau prin posta,

*fiind, deopotriva, de dorit a nu va prezenta in sala de judecata, decat in situatii exceptionale.

Aceasta situatie se datoreaza, in principal, faptului ca salile de judecata 2 si 3, in care se judeca preponderant dosare de insolventa, fiind de mici dimensiuni, conditiile necesare pentru evitarea aglomerarii pot fi cu greu respectate. Chiar si in dosarele de contestatii, rugamintea instantei este aceea de a comunica, tot prin mijloace electronice, precizari in scris. In masura in care prezenta va fi necesara, instanta, prin grefierul de sedinta, va incunostiinta partile.

 

In subsidiar, legatura cu filiala UNPIR Constanta se va derula, si in perioada urmatoare, cu precadere, tot prin mijloace electronice, pentru asigurarea masurilor de protectie impotriva imbolnavirii cu Covid - 19.

 

Pentru orice detalii sau neclaritati, va rugam frumos sa ne contactati!

 

 

Uniunea Nationala a Practicienilor in 

Insolventa din Romania Filiala Constanta

 

B-dul.Ferdinand nr.21, parter, ap.2 

Constanta – Romania 

Cod Postal 900721

C.U.I. 12865421 

Tel./Fax: 0241-612.110

Libra Internet Bank- cont curent

RO11BREL0002001645250100

Fond lichidare - Libra Internet Bank

RO81BREL0002001645250101

E-mail: unpir_constanta@yahoo.com 

Site: www.unpirct.ro